ABUS IP Spherical Dome 4 MPx (4mm) — IP κάμερα Spherical Dome (turret) 4 MP, 4 mm, νυχτερινή όραση IR
4 MP · 2688 × 15204 mm · 95°IR 30 mPoE · IP67
Η ABUS IP Spherical Dome 4 MPx (4mm) (IPCB54511B) είναι IP κάμερα Spherical Dome (turret) 4 megapixel για εισόδους, προσόψεις, αποθήκες και γραφεία, με σταθερό φακό 4 mm και οπτικό πεδίο 95° οριζόντια × 51° κάθετα, και νυχτερινή όραση με υπέρυθρα (IR) έως 30 m σε ασπρόμαυρο.
Μεταδίδει 2688 × 1520 στα 25 fps σε H.265 ή H.264, τροφοδοτείται με 12 V DC ±25% ή PoE IEEE 802.3af (έως 7 W), καταγράφει σε προαιρετική κάρτα microSD έως 256 GB και λειτουργεί με NVR της ABUS, το ABUS CMS και την εφαρμογή ABUS Link Station, καθώς και με καταγραφικά άλλων κατασκευαστών μέσω ONVIF Profile G, S και T. Η ενσωματωμένη ανάλυση εικόνας ξεχωρίζει ανθρώπους και οχήματα, ώστε οι συναγερμοί tripwire και intrusion να αγνοούν κλαδιά, ζώα και προβολείς.
Πριν παραγγείλετε: Δεν περιλαμβάνεται τροφοδοτικό — χρειάζεστε θύρα switch PoE (IEEE 802.3af) ή injector, ή τροφοδοτικό 12 V DC. Προσοχή στον σωστό κωδικό: η IPCA54512B είναι λευκό dome 4 mm με έγχρωμη νυχτερινή εικόνα (λευκό φως) και μικρόφωνο· η IPCB54611B είναι αυτή η κάμερα σε μαύρο.
Τι περιέχει η συσκευασία
- Κάμερα ABUS IP Spherical Dome 4 MPx (4mm), λευκό μεταλλικό περίβλημα
- Καλώδιο σύνδεσης (pigtail) για δίκτυο και 12 V DC
- Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης και οδηγίες ασφαλείας
- Δεν περιλαμβάνονται: τροφοδοτικό, κάρτα microSD, καλώδιο δικτύου και κουτί εγκατάστασης
Τι σημαίνει στην πράξη
- Οριζόντια γωνία 95° με φακό 4 mm: πιο κλειστή από τα 2,8 mm, με περισσότερα pixels στα πρόσωπα σε μεσαία απόσταση — καλύτερη για διαδρόμους, πύλες και ράμπες.
- Τη νύχτα περνά σε υπέρυθρα και καταγράφει ασπρόμαυρα έως περίπου 30 m — αόρατο για τους περαστικούς.
- Ένα καλώδιο Cat5e/Cat6 μεταφέρει ρεύμα και εικόνα (έως 7 W), οπότε η κάμερα μπαίνει όπου φτάνει καλώδιο δικτύου.
- Η ταξινόμηση ατόμων/οχημάτων σημαίνει πολύ λιγότερες ψευδείς ειδοποιήσεις από δέντρα, γάτες και βροχή σε σχέση με την απλή ανίχνευση κίνησης.
- Με κάρτα microSD συνεχίζει την καταγραφή τοπικά αν πέσει το καταγραφικό ή το δίκτυο.
Τι δεν θα λειτουργήσει
- Wi-Fi: είναι ενσύρματη κάμερα δικτύου χωρίς ασύρματη σύνδεση.
- Ήχος: δεν έχει μικρόφωνο ούτε είσοδο ήχου, άρα δεν καταγράφεται ήχος.
- Έγχρωμη εικόνα τη νύχτα: στο σκοτάδι περνά σε ασπρόμαυρη εικόνα υπέρυθρων.
- Ενσύρματες επαφές συναγερμού: δεν έχει εισόδους/εξόδους συναγερμού — χρησιμοποιήστε τα συμβάντα ανάλυσης εικόνας ή το καταγραφικό.
- Zoom: ο σταθερός φακός 4 mm δεν έχει οπτικό zoom· για πινακίδες ή πρόσωπα σε μεγάλη απόσταση επιλέξτε varifocal ή PTZ μοντέλο.
- Καταναλωτικές cloud εφαρμογές (Ring, Arlo, Google Home): είναι επαγγελματική κάμερα συστήματος ABUS, όχι cloud κάμερα για το σπίτι.
Βασικά χαρακτηριστικά
4 MP με WDR 120 dB
2688 × 1520 στα 25 fps σε αισθητήρα 1/2,7"· το ευρύ δυναμικό εύρος κρατά τα πρόσωπα ευδιάκριτα μπροστά σε φωτεινές πόρτες και παράθυρα.
Νυχτερινή όραση IR
2 LED υπέρυθρων, έως 30 m σε ασπρόμαυρο· 0,003 lx (έγχρωμη), 0 lx με IR.
AI ανίχνευση ατόμων & οχημάτων
Tripwire, intrusion, είσοδος/έξοδος περιοχής με ταξινόμηση αντικειμένων· ειδοποιήσεις με e-mail, push στο app, FTP ή NAS.
Κατασκευή για εξωτερικό χώρο
Μεταλλικό περίβλημα IP67, -25 έως +60 °C, Ø 139 × 128 mm.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
| Ταυτοποίηση |
| Κωδικός κατασκευαστή |
IPCB54511B |
| EAN / GTIN |
4043158193503 |
| Κατασκευαστής |
ABUS |
| Όνομα προϊόντος |
IP Spherical Dome 4 MPx (4mm) |
| Εικόνα |
| Αισθητήρας |
1/2,7" progressive scan CMOS |
| Ανάλυση |
2688 × 1520 (4 MP) @ 25 fps |
| Συμπίεση |
H.265, H.264, MJPEG (sub-stream) |
| Επεξεργασία εικόνας |
WDR 120 dB, BLC, HLC, 3D DNR |
| Ελάχιστος φωτισμός |
0,003 lx (έγχρωμη), 0 lx με IR |
| Φακός |
| Εστιακή απόσταση |
4 mm σταθερός |
| Οπτικό πεδίο |
95° οριζόντια × 51° κάθετα |
| Διάφραγμα |
F1,4 |
| Νυχτερινή όραση |
| Υπέρυθρα |
2 LED υπέρυθρων, up έως 30 m |
| Λευκό φως |
Όχι |
| Ημέρα/νύχτα |
IR cut filter (ICR) |
| Ανάλυση εικόνας |
| Ανίχνευση |
Tripwire, intrusion, είσοδος/έξοδος περιοχής, ταξινόμηση ατόμων/οχημάτων |
| Ενέργειες συναγερμού |
E-mail, push στο app, FTP |
| Ήχος & συναγερμός |
| Μικρόφωνο |
Όχι |
| Ηχείο |
Όχι |
| Είσοδος/έξοδος ήχου |
Όχι |
| Είσοδος/έξοδος συναγερμού |
Όχι |
| Δίκτυο & αποθήκευση |
| Διασύνδεση |
RJ45 10/100 Mbit/s |
| ONVIF |
Profile G, S, T |
| Ασφάλεια |
HTTPS, TLS 1,1/1,2 |
| Χρήστες |
32 |
| Τοπική αποθήκευση |
microSD up έως 256 GB (η κάρτα δεν περιλαμβάνεται) |
| Τροφοδοσία |
| Τροφοδοσία |
12 V DC ±25% ή PoE IEEE 802,3af |
| Κατανάλωση |
έως 7 W |
| Φυσικά χαρακτηριστικά |
| Περίβλημα |
Μεταλλικό, λευκό |
| Προστασία |
IP67 |
| Θερμοκρασία λειτουργίας |
-25 έως +60 °C |
| Διαστάσεις |
Ø 139 × 128 mm |
| Βάρος |
0,83 kg |
| Συμβατότητα |
| ABUS |
ABUS NVR, ABUS CMS, app Link Station, Comfion, Secoris, Secvest, wAppLoxx / wAppLoxx Pro |
| Εγγύηση |
| Εγγύηση |
1 έτος εγγύηση (Singular) |
| Όρος κατασκευαστή |
Ο κατασκευαστής δεν δημοσιεύει όρο εγγύησης για αυτό το μοντέλο — οι αξιώσεις εξυπηρετούνται μέσω Singular |
Συχνές ερωτήσεις
Μπορώ να την καταγράφω σε NVR άλλης μάρκας;
Ναι — η ABUS αναφέρει ONVIF Profile G, S και T, οπότε τα περισσότερα ONVIF καταγραφικά και λογισμικά VMS την υποστηρίζουν· τα συμβάντα ανάλυσης εικόνας αξιοποιούνται καλύτερα με NVR ABUS ή το app Link Station.
Τι χρειάζομαι για την τροφοδοσία;
Θύρα switch PoE (IEEE 802.3af) ή injector, ή τροφοδοτικό 12 V DC· καταναλώνει έως 7 W.
Πόσο μακριά βλέπει τη νύχτα;
Η ABUS δίνει υπέρυθρα έως 30 m· η πραγματική απόσταση εξαρτάται από τις ανακλαστικές επιφάνειες και τη σκηνή, οπότε τοποθετήστε τον βασικό στόχο αρκετά πιο κοντά.
Περιλαμβάνεται κάρτα microSD ή κουτί εγκατάστασης;
Όχι. Προσθέστε κάρτα microSD (έως 256 GB) για τοπική καταγραφή και κουτί εγκατάστασης ABUS αν θέλετε προστατευμένη σύνδεση καλωδίου σε εξωτερικό χώρο.
Singular Expert Insight · Οδηγός αγοράς
Προμηθεύουμε κάμερες ABUS σε κυπριακές επιχειρήσεις που θέλουν ευρωπαϊκή μάρκα με δικό της NVR, app και σύστημα συναγερμού. Είναι η απλή επιλογή υπέρυθρων όταν αρκεί διακριτική ασπρόμαυρη νυχτερινή εικόνα. Δείτε περισσότερες
IP κάμερες ή ζητήστε μας προσφορά για πλήρες σύστημα κάμερες + NVR + PoE switch.
✓ Αγοράστε το αν χρειάζεστε κάλυψη μεσαίας απόστασης με διακριτική νυχτερινή καταγραφή με υπέρυθρα σε σύστημα ABUS ή ONVIF.
✕ Μην το πάρετε αν χρειάζεστε έγχρωμη εικόνα τη νύχτα — επιλέξτε μοντέλο IR/WL.
→ Δείτε επίσης η IPCA54512B είναι λευκό dome 4 mm με έγχρωμη νυχτερινή εικόνα (λευκό φως) και μικρόφωνο· η IPCB54611B είναι αυτή η κάμερα σε μαύρο.
Δεν είστε σίγουροι ποιος φακός ή ποια νυχτερινή λειτουργία ταιριάζει; Στείλτε μας μια φωτογραφία του χώρου και το μοντέλο του καταγραφικού σας και θα το ελέγξουμε πριν παραγγείλετε.