Intellinet καλώδιο οπτικής ίνας OS2 — SC/UPC σε SC/UPC, Duplex, 5 m
OS2 9/125 µmSC – SC UPC5 m DuplexLSZH κίτρινο
Το Intellinet 470636 είναι καλώδιο οπτικής ίνας patch Duplex OS2 μονότροπο (singlemode) 5 m, με SC/UPC στη μία άκρη και SC/UPC στην άλλη, σε ίνα 9/125 µm με μανδύα LSZH σε χρώμα κίτρινο, διαμέτρου 3,0 mm. Προορίζεται για τεχνικούς IT που συνδέουν switches, routers, servers και patch panels οπτικής ίνας σε singlemode, συνήθως με SFP/SFP+ transceivers τύπου LX/LR (1310/1550 nm).
Το SC είναι το μεγαλύτερο τετράγωνο push-pull βύσμα που βρίσκεται σε πολλά patch panels, media converters και ONT οπτικής ίνας (FTTH). Και οι δύο άκρες είναι SC, άρα συνδέει δύο θύρες SC ή μια θύρα SC με coupler SC σε patch panel.
Πριν παραγγείλετε: Πρόκειται για singlemode (OS2) ίνα. Χρειάζεται singlemode transceivers (LX/LR/BiDi, 1310/1550 nm) και στις δύο άκρες — δεν λειτουργεί με multimode transceivers SR/SX.
Τι περιέχει η συσκευασία
- 1 × καλώδιο οπτικής ίνας patch Intellinet Duplex, SC/UPC – SC/UPC, 5 m
- Συσκευασία σε σακουλάκι (polybag)
- Δεν περιλαμβάνονται transceivers, couplers ή εργαλεία καθαρισμού
Τι σημαίνει στην πράξη
- Duplex σημαίνει δύο ίνες: η μία εκπέμπει, η άλλη λαμβάνει. Αν το link δεν ανεβαίνει, συνήθως έχουν διασταυρωθεί εκπομπή και λήψη — αντιστρέψτε τα δύο βύσματα στη μία άκρη (A↔B) ή χρησιμοποιήστε coupler με τη σωστή πολικότητα.
- Τα 5 m είναι το συνολικό μήκος. Μετρήστε τη διαδρομή μαζί με το περίσσευμα στους οργανωτές καλωδίων πριν παραγγείλετε — η οπτική ίνα δεν πρέπει να τεντώνεται ή να τσακίζει.
- Η ελάχιστη ακτίνα κάμψης είναι 30 mm — κρατήστε τις θηλιές πιο ανοιχτές μέσα σε rack, κουτιά και σχάρες.
Τι δεν θα λειτουργήσει
- Δεν λειτουργεί με multimode transceivers SR/SX ή multimode ίνα.
- Δεν κουμπώνει σωστά σε θύρες ή couplers APC (πράσινα, γωνιακά).
- Δεν μπαίνει σε θύρες LC, ST, MPO. Αν μια άκρη της σύνδεσής σας είναι διαφορετική, πείτε μας τις θύρες και θα σας δώσουμε το σωστό καλώδιο.
- Είναι εσωτερικό patch cord, όχι καλώδιο εξωτερικού χώρου ή απευθείας ταφής.
Βασικά χαρακτηριστικά
Ίνα
OS2 μονότροπο (singlemode) 9/125 µm· απώλεια εισαγωγής ≤ 0,25 dB, απώλεια επιστροφής ≥ 55 dB.
Βύσματα
SC/UPC σε SC/UPC, Duplex, Κεραμικά ferrules.
Μανδύας
LSZH (χαμηλός καπνός, χωρίς αλογόνα), 3,0 mm, κίτρινο — κατάλληλο για γραφεία, server rooms και δημόσια κτίρια.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
| Ταυτοποίηση |
| Κωδικός κατασκευαστή |
470636 |
| EAN / GTIN |
0766623470636 |
| Κατασκευαστής |
Intellinet |
| Οπτικά |
| Τύπος ίνας |
OS2 μονότροπο (singlemode) 9/125 µm |
| Polish |
UPC |
| Απώλεια εισαγωγής |
≤ 0,25 dB |
| Απώλεια επιστροφής |
≥ 55 dB |
| Συνδεσιμότητα |
| Βύσμα A |
SC/UPC |
| Βύσμα B |
SC/UPC |
| Διάταξη |
Duplex |
| Ferrule |
Κεραμικά |
| Φυσικά χαρακτηριστικά |
| Μήκος |
5 m |
| Διάμετρος καλωδίου |
3,0 mm |
| Μανδύας |
LSZH |
| Χρώμα |
κίτρινο |
| Ελάχ. ακτίνα κάμψης |
30 mm |
| Θερμοκρασία λειτουργίας |
−40 °C – +75 °C |
| Εγγύηση |
| Εγγύηση |
1 έτος εγγύηση (Singular) |
| Όρος κατασκευαστή |
Εφ’ όρου ζωής εγγύηση κατασκευαστή — οι αξιώσεις εξυπηρετούνται μέσω Singular |
Συχνές ερωτήσεις
UPC ή APC — έχει σημασία;
Ναι. Οι επιφάνειες UPC (επίπεδες, μπλε) και APC (γωνία 8°, πράσινες) δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζονται. Το καλώδιο αυτό είναι UPC· χρησιμοποιήστε το με θύρες και couplers UPC, όπως στα περισσότερα switches, SFP modules και patch panels δεδομένων.
Μπορώ να πάρω άλλο μήκος;
Στείλτε μας την απόσταση ανάμεσα στις δύο θύρες και θα σας προτείνουμε το πλησιέστερο μήκος με τον ίδιο τύπο ίνας και βύσματα, ώστε να μη μείνει ούτε πολύ περίσσευμα ούτε κοντό καλώδιο.
Singular Expert Insight · Οδηγός αγοράς
Τα περισσότερα προβλήματα οπτικής ίνας που βλέπουμε προέρχονται από τρεις ασυμφωνίες: singlemode με multimode, UPC με APC και λάθος βύσμα στη μία άκρη. Αυτό το καλώδιο Intellinet είναι OS2, UPC, SC σε SC — επιβεβαιώστε αυτά τα τρία και στις δύο συσκευές και θα λειτουργήσει χωρίς εκπλήξεις. Για τον εξοπλισμό, δείτε τα
network switches μας.
✓ Αγοράστε το αν η σύνδεσή σας είναι OS2 singlemode, οι θύρες είναι SC με polish UPC και τα 5 m καλύπτουν τη διαδρομή με λίγο περίσσευμα.
✕ Μην το πάρετε αν κάποια άκρη έχει διαφορετικό βύσμα ή polish, τα transceivers σας είναι multimode (SR/SX) ή χρειάζεστε καλώδιο εξωτερικού χώρου.
→ Δείτε επίσης το ίδιο καλώδιο σε άλλο μήκος, ή coupler/patch panel αν επεκτείνετε υπάρχουσα διαδρομή.
Δεν είστε σίγουροι ότι ταιριάζει; Στείλτε μας το μοντέλο του εξοπλισμού σας και θα ελέγξουμε τη συμβατότητα πριν παραγγείλετε.